Naakte truckchauffeur die ravage veroorzaakte moet zich psychomedisch laten behandelen 

De naakte truckchauffeur, die vrijdag in het Vlaams-Brabantse Bierbeek een ongeval veroozaakte, is door de  onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De man moet zich psychomedisch laten begeleiden in een ziekenhuis en kreeg ook een rijverbod.  

Vrijdagavond ramde een Poolse vrachtwagenchauffeur verschillende auto's en een bus van De Lijn op de Tiensesteenweg in Lovenjoel. Na het ongeval vluchtte de man spiernaakt een veld in. Een politiehelikopter moest worden ingezet om de man te vatten.

Na onderzoek blijkt nu dat de man onder invloed was van amfetamines. Gisteren moest hij voor de Leuvense onderzoeksrechter verschijnen. Die heeft de vrachtwagenchauffeur vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Trucker moet zich psychologisch en medisch laten begeleiden in een ziekenhuis

"De man erkende de feiten, maar gaf hiervoor een bizare verklaring", zegt Sarah Callewaert van het parket in Leuven. "Na verhoor besliste de onderzoeksrechter dat de man een psychomedische behandeling moet volgen in het ziekenhuis." Hij kreeg ook nog een rijverbod.

Intussen loopt het onderzoek verder.

Meest gelezen