Minder bussen tussen Brussel en Leuven door staking

Door een staking bij een busbedrijf dat  voor De Lijn rijdt, rijden er vandaag minder bussen tussen Brussel en Leuven. Volgens De Lijn valt de hinder wel beter mee dan verwacht.

Er is hinder op de lijnen 351, 352, 358 en 651 (de bus naar de luchthaven). Daarnaast zijn er ook problemen op lijn 333, tussen Leuven en Tremelo. Hoe de situatie maandag verder zal evolueren, is voorlopig moeilijk te zeggen.

Bij Staca in Kortenberg leggen de chauffeurs het werk neer. Staca, dochter van het Franse Keolis, rijdt voor De Lijn tussen Leuven en Brussel. Reden is een al langer aanslepend conflict tussen het personeel en de directie van Staca, zegt Geert Witterzeel van het ACV.

"Het gaat eigenlijk over het overleg dat echt niet goed functioneert, en over bepaalde premies die niet voldoende of helemaal niet betaald worden. Maar ook over mensen die van wacht zijn die hiervoor geen vergoeding krijgen. De problemen worden op alle niveaus aangekaart, maar we krijgen vanuit de directie geen gehoor. En het personeel wil nu een duidelijk signaal geven door nu het werk neer te leggen."

Bij Staca werken een 120-tal werken. Of de bussen morgen terug zullen rijden, is nog niet zeker.

Meest gelezen