Verhuurders aan zee waarschuwen voor fraude

Een appartementje aan zee huren via Facebook is misschien niet de veiligste manier. Vaak gaat het over fraudeurs die doen alsof ze eigenaar zijn van die appartementen. Dat zeggen de makelaars aan de kust.

Filip Dermul is makelaar in Oostende en ziet hoe dat oplichters tewerk gaan: "Ze stelen eigenlijk foto's van ons aanbod aan vakantieappartementen en doen daardoor alsof ze eigenaar zijn. Ze stellen die appartementen voor, vragen mensen om een voorschot of het bedrag volledig te betalen en wanneer de huurders ter plaatse komen, dan merken ze pas dat ze echt zijn opgelicht en dat ze geen vakantie-appartement hebben en hun centen kwijt zijn."

"Wij staan hier machteloos tegenover," zegt Filip Dermul, "ook tegenover de diefstal van onze foto’s van vakantie-appartementen uit ons aanbod. Die foto’s worden door de fraudeurs misbruikt om slachtoffers te lokken op Facebook. Wij hebben tegen de diefstal en het misbruik van foto’s van vakantie-appartementen in ons aanbod klacht ingediend bij de politie."

Meest gelezen