Design Pics / Paul Quayle

3 dingen die u nog niet wist over onze vakantiegewoontes

Uit een analyse van luchtvaartmaatschappij Tui blijken enkele opvallende conclusies. Zo vertrekken we het vaakst op reis op zondag. En zowat de helft van de vakanties duurt niet langer dan een week.

  1. Zondag vertrekken we het liefst op reis

We vertrekken het liefst op reis tijdens het weekend. Van alle vliegvakanties vertrekt de meerderheid op zondag. 18% van de vliegvakanties start op zondag, 16% op zaterdag, 15% op vrijdag en 14% stapt op maandag op het vliegtuig. Heel wat respondenten gaven aan dat we zaterdag graag benuttigen om alles rustig te pakken of de laatste inkopen te doen.

2. Gemiddeld zijn we een week weg

Wie op reis kan gaan, doet dat liefst korter maar meerdere keren per jaar. De meerderheid van de reizigers vertrekt deze maand voor 1 week vakantie. 38% gaat 1 of 2 weken ter plekke. Slechts 13% gaat langer dan 2 weken weg. Tieners hebben ook vaker eigen vakantieplannen zodat de gemeenschappelijke vrije dagen voor de hele familie schaarser zijn geworden.

3. Barcelona, Londen en Parijs blijven het goed doen

De top 5 van de citytrips blijft quasi ongewijzigd. Barcelona, Rome en Londen blijven de top 3. Op plaats 4 en 5 staan Lissabon en Valencia. Voor de vliegvakanties staat Tunesië opnieuw in de top 5. Vooral de garantie op mooi weer en goedkopere prijzen lokken de Belgen naar daar.

 

Meest gelezen