Videospeler inladen...

Aandeel Greenyard schiet omhoog na koersval van gisteren

Na de forse koersval van het aandeel Greenyard gisteren op de beurs van Brussel, waarbij het Belgische groentebedrijf bijna een derde van zijn beurswaarde in rook zag opgaan, is de beurskoers dinsdag positief gestart. Na een kwartier handel stond de koers ongeveer 11 procent hoger, op 8,74 euro. Tegen 10.45 uur stond het aandeel ruim 14 procent hoger, op 9 euro.

Greenyard gaf vanochtend voor beurs een eerste inschatting van de kostprijs van de terugroepactie van mogelijk met listeria besmette diepvriesgroenten. Het gaat om een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro, dat dus mogelijk nog kan oplopen. Het bedrijf is wel verzekerd voor algemene aansprakelijkheid en productaansprakelijkheid.

In “De ochtend” op Radio 1 zei topman Hein Deprez vanochtend nog dat "een bedrijf goede en minder goede jaren heeft" en dat het bedrijf het vertrouwen stap voor stap wil herwinnen. “Het is belangrijk dat wij de problematiek rond de voedselveiligheid en de terugroepactie op een ordentelijke manier doen. Daar hebben wij ons volledig op gefocust.”

Intussen veranderen sommige analisten al hun aanbeveling voor het aandeel van "houden" naar "kopen".

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen