Videospeler inladen...

Amazon gaat zelf pakjes verzenden, "42 jobs en interimcontracten bedreigd bij DHL Kontich"

DHL Kontich verliest Amazon als grote klant. De Amerikaanse e-commercegigant gaat zelf zijn pakjes verwerken. Daardoor staan er 42 vaste jobs en zeker 30 interimcontracten op de helling. Al vanaf volgende maand zal er minder werk zijn. Vakbonden en directie zitten deze middag samen om naakte ontslagen te vermijden.

Slecht nieuws voor de werknemers bij DHL in Kontich. De Amerikaanse e-commercegigant Amazon gaat niet langer samenwerken met de leveringsdienst. Amazon gaat nu zelf pakjes verwerken en verzenden. Al vanaf volgende maand zal er daardoor minder werk zijn. Vanaf 30 september stopt de samenwerking volledig. Daardoor zijn 42 vaste jobs bij DHL Kontich bedreigd. Ook zullen zeker 30 interimcontracten worden stopgezet.

Vakbonden en directie zitten deze middag samen om naakte ontslagen te vermijden. Wim De Jonghe van de socialistische vakbond. "Voor de uitzendkrachten kunnen we jammergenoeg niks onderhandelen omdat zij vaak werken met dagcontracten. Maar voor de werknemers die vast in dienst zijn proberen we een oplossing te zoeken. Een mogelijke oplossing is een hertewerkstelling binnen de DHL-familie. Daarbij krijgen de werknemers een motivatiepremie en blijft hun anciënniteit behouden. Zo willen we het aantal naakte ontslagen zo beperkt mogelijk houden."

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen