Buitenkans voor Nero-fans: woning van Marc Sleen staat te koop

Bijna twee jaar na het overlijden van Marc Sleen zet zijn weduwe Catharina Kochuyt de woning van de striptekenaar te koop. De woning ligt in Hoeilaart vlak bij het Zoniënwoud.

"Ik heb intussen een beetje afstand kunnen nemen van mijn intens verdriet", zegt Catharina Kochuyt. "De beslissing moest er ooit eens komen en ik heb het er destijds met Marc over gehad dat de woning te groot is om in te blijven wonen. Het is voor mij ook moeilijk om in dit huis te zijn waar Marc niet meer is."

De weduwe van de Vlaamse stripauteur heeft een samenwerking met Architectenwoning, een vastgoedagentschap dat op zoek gaat naar de juiste match. "De woning is beschikbaar voor iedereen maar uiteraard als de koper ook een Nerofan zou zijn, is dat mooi meegenomen."

Natuurmens

De kunstenaarswoning staat in een omgeving die vroeger deel uitmaakte van het Zoniënwoud. "Het was een echt natuurmens. Als hij rust wou, ging hij in de tuin zitten of wandelen in het Zoniënwoud. Zijn favoriete plekje in huis was natuurlijk zijn atelier, daar heeft hij al zijn nero's gecreëerd", vertelt Catharina Kochuyt.

Meest gelezen