Dieren van Maximiliaanpark krijgen extra water

De dieren van de kinderboerderij van het Maximiliaanpark in Brussel hebben het zwaar door de warmte. Ze krijgen daarom twee keer per dag een extra waterbedeling van hun verzorgers om zeker niet uit te drogen.

Zo kan een paard tot 40 liter water per dag drinken. "Door extra water te geven kunnen we de hitte een beetje opvangen. De meeste dieren hebben ook extra emmers met water. Ze hebben ook een stal en schaduw zodat ze niet in volle zon moeten staan", vertelt dierenverzorger Cédric Rousseau. De boerderij telt in totaal  80 dieren. Dat zijn paarden, ezels, schapen, geiten, konijnen en kippen. 

Geen hooi op de middag

 

Om voldoende water te kunnen voorzien, wordt er in het weekend extra personeel ingezet. De dieren krijgen ook enkel 's morgens en 's avonds hooi, niet op de middag. Zo is er minder kans dat het hooi meteen zou uitdrogen. 

Meest gelezen