Gevaarlijke "Trump"-pil in omloop

Het Belgische Early Warning System Drugs van Sciensano (het vroegere Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid) waarschuwt politiediensten en hulpverleners voor nieuwe xtc-pillen in ons land. Sommigen hebben de vorm van het hoofd van de Amerikaanse president Trump. Maar de pillen zijn erg gevaarlijk, want ze bevatten een zeer hoge dosis MDMA.    

Aardbeien, stierenkoppen, de hulk en ook het hoofd van Trump, zo zien de nieuwe MDMA of xtc-pillen eruit. Ze werden door de politie in beslag genomen en zijn onderzocht door het nationaal instituut voor criminologie en criminalistiek. Uit de analyses bleek dat de tabletten dubbel zoveel MDMA bevatten als die in een doorsnee xtc-pil.  En dus zijn ze erg gevaarlijk.

De "Trump" en andere grappig uitziende pillen kunnen misselijkheid, stuiptrekkingen en paranoïa veroorzaken. Te hoge dosissen MDMA kunnen zelfs fataal zijn.

Het is niet de eerste keer dat via het Early Warning System politiediensten en hulpverleners gevraagd wordt om uit te kijken voor hoge dosissen MDMA in xtc-pillen in ons land. Dat gebeurt zelfs bijna elke maand één keer. Maar de makers van deze xtc-pillen lieten zich bij de productie van deze lading kennelijk inspireren door de Amerikaanse president.

Meest gelezen