Videospeler inladen...

Gouverneur Decaluwé wil boetes voor zwerfvuil op stranden

Provinciegouverneur Carl Decaluwé is het kotsbeu dat veel mensen afval achterlaten op het strand. Hij voert al enkele jaren strijd tegen het probleem van het zwerfafval. Vooral door te sensibiliseren. Maar dat maakt weinig of geen indruk op veel strandgangers. Na een topdag liggen de stranden vol plastic flessen, blikjes, sigarettenpeuken en zelfs kapotte parasols en stoelen. Volgens Decaluwé zullen enkel boetes helpen.

Gouverneur Decaluwé is naar eigen zeggen gedegouteerd door wat hij na een zomerdag aan zwerfvuil ziet achterblijven aan onze kust. “Ondanks al onze acties blijven mensen vuilnis achterlaten. Sensibiliseren helpt blijkbaar aan geen kanten. We moeten hen in hun portefeuille treffen als we het probleem willen oplossen.”

Maar of er snel boetes voor strandvervuilers komen, betwijfelt de gouverneur. "Er zijn te weinig politieagenten om zich daarmee bezig te houden. Het zijn de politici die mogelijk moeten maken dat strandvervuilers een boete krijgen. Maar als ik de discussie over statiegeld voor plastic flesjes en blikjes zie, vrees ik dat de tijd niet rijp is."

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen