Nieuw meetstation voor waterpeil van Maas in Dilsen-Stokkem

Om het waterpeil van de Maas te meten, komt er een nieuw meetstation in Rotem, bij Dilsen-Stokkem. Op dit moment staat er een meetpunt aan de Nederlandse kant, maar dat gaat tijdelijk verdwijnen door werken.

"Aan de Nederlandse kant zijn ze bezig met verruimingswerken en dat meetstation valt er middenin", zegt Joke Verstraelen van de Vlaams Nederlandse Bilaterale Maascommissie. "Daardoor zal het tijdelijk verdwijnen. Om een goede datareeks te behouden, plaatsen we nu een meetstation aan Belgische kant, recht tegenover het huidige station."

Het meetstation meet het waterpeil van de Maas en de Bichterweerdplas, vooral om overstromingen in het oog te houden en in kaart te brengen. Het nieuwe meetstation aan Belgische kant zal klaar zijn tegen eind augustus en zal blijven staan, ook nadat de werken in Nederland klaar zijn.

Meest gelezen