Nieuwe trajectcontrole in Kortrijk

Er komt een nieuwe trajectcontrole in Kortrijk: op de Doornikserijksweg, de N50, tussen Kortrijk en deelgemeente Kooigem. Op de N50 gebeurden de voorbije vijf jaar zeventien ongevallen met gewonden. En vorige week stierven in Kooigem nog een vader en zijn zoon van acht na een ongeval.

In het najaar komt de nieuwe trajectcontrole er in Kortrijk. Dat systeem meet je gemiddelde snelheid op een bepaald deel van die Doornikserijksweg. Je riskeert een boete als je er te snel rijdt. De stad Kortrijk betaalt de installatie.

Op de N50 gebeurden de voorbije vijf jaar zeventien ongevallen met gewonden. Vorige week stierven in Kooigem nog een vader en zijn zoon van acht na een ongeval. Bij het parket zeiden ze toen dat die man veel sneller reed dan de 70 kilometer per uur die daar is toegelaten. De trajectcontrole op de Doornikserijksweg in Kortrijk start dit najaar.

Meest gelezen