Videospeler inladen...

Onkruid mag groot oorlogskunstwerk in Zillebeke overwoekeren

Er groeit heel wat onkruid tussen de 600.000 beeldjes in de Palingbeek in Zillebeke bij Ieper. Dat komt niet door achterstallig onderhoud. Het is juist de bedoeling dat het kunstwerk "Coming World Remember Me" opgaat in de natuur.

Kunstenaars Koen Van Mechelen en Jan Moeyaert wilden van in het begin hun werk teruggeven aan de natuur. "We hebben wel een biodoek onder de beeldjes geplaatst om het onkruid niet te snel te laten groeien. Maar nu is dat inderdaad volop bezig", zegt Jan Moeyaert.

Adopteren

De beeldjes blijven tot Wapenstilstand op 11 november in de Palingbeek staan. Daarna kunnen mensen een beeldje adopteren en meenemen naar huis. Een aantal van die beeldjes zal ook naar verschillende musea overal ter wereld gestuurd worden.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen