Plutomobiel brengt kunst tot bij de kinderen in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas rijdt deze zomer voor het eerst de Plutomobiel uit. Dat is een elektrische bakfiets die langs pleintjes rondrijdt en kinderen laat kennismaken met kunst.

De Plutomobiel, een samenwerking tussen het cultureel centrum Sint-Niklaas, de vzw Jos en de vzw Pluto, is een soort kunst-vakantieproject waarbij ervaren begeleiders langs pleintjes rijden met een bakfiets. Kinderen kunnen via een spelhandboek en materialen in de bakfiets kennis maken met verschillende soorten van kunst, zoals dans, muziek en theater. Het is de bedoeling kunst op een laagdrempelige manier bij de kinderen te brengen, ook bij kinderen die normaal niet tot bij kunst zouden geraken. 

De Plutomobiel is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en rijdt de laatste twee weken van juli en augustus rond op verschillende pleintjes in Sint-Niklaas 

kasto80

Meest gelezen