© Arco / Schoening - creative.belgaimage.be

Politie van Blankenberge waarschuwt: "Valse enquête is list van gauwdieven"

De politie van Blankenberge vraagt alle inwoners en toeristen extra waakzaam te zijn als ze op straat gevraagd worden om deel te nemen aan een enquête. Maandagmiddag nog werd een ouder persoon het slachtoffer van een gauwdiefstal nadat ze bevraagd werd op straat.

"Het zijn meestal oudere mensen die worden gevraagd deel te nemen aan een enquête", zegt politiewoordvoerder Philip Denoyette. "Terwijl de ene persoon vragen stelt, pleegt een tweede de gauwdiefstal."

De politie verspreidde in de eerste plaats een oproep via sociale media, maar beseft dat oudere mensen minder online zitten. "Daarom roepen we ook kinderen en kleinkinderen op om hun ouders en grootouders te verwittigen voor dergelijke praktijken en hen te vragen niet zo maar deel te nemen aan een enquête op straat als het niet om een organisatie gaat", besluit Denoyette.

Meest gelezen