Senioren zijn bezorgd over afsluiten Koning Albertlaan in Kessel-Lo

Over twee weken gaat de Koning Albertlaan in Kessel-Lo tijdelijk dicht door werken. Heel wat senioren maken zich daarover zorgen. Zij vrezen dat ze te ver zullen moeten wandelen om de bus naar het station of naar Gasthuisberg te nemen.

Heel wat ouderen die in de buurt van de Koning Albertlaan en de Platte Lostraat in Kessel-Lo wonen, maken zich zorgen over de werken rond de Tiensesteenweg die eind deze maand starten. Vanaf dinsdag 31 juli wordt de Koning Albertlaan in Kessel-Lo bijvoorbeeld tijdelijk afgesloten. Buslijn 3 volgt daardoor een omleiding. Dat is de buslijn van Kessel-Lo naar het station en naar het UZ Gasthuisberg. 

Bezorgde senioren 

Cécile van Hoecke woont zelf in de Platte Lostraat en is ook voorzitter van de seniorenraad van Leuven. Zij kreeg al heel wat vragen over de werken. "De mensen zeggen mij dat ze geen auto hebben en toch naar Gasthuisberg moeten voor een afspraak. Ze vragen zich af hoe ze dat gaan moeten doen. Anderen willen weten of ze nog aan het station geraken met de bus om daar de trein naar de luchthaven te nemen. We hebben echt het gevoel dat er over de werken niet voldoende wordt gecommuniceerd." 

Tijdelijke halte Platte Lostraat 

Sara Jane De Putter van de Lijn Vlaams-Brabant begrijpt de bezorgdheid van de buurt. Voor Cécile en de bewoners van de Platte Lostraat is er echter ook goed nieuws. "Het klopt dat een aantal haltes niet meer bediend zullen worden tijdens de werken. Het gaat onder meer over de haltes in de Koning Albertlaan, de Prins Regentlaan en de Guido Gezellelaan. Er wordt wel een tijdelijke, nieuwe halte voorzien in de Platte Lostraat ter hoogte van de Duivenstraat. Sommige mensen zullen dus inderdaad wat verder moeten wandelen, voor anderen is de nieuwe halte net dichterbij." 

De werken zullen twee maanden duren. Als je nog meer informatie wil over deze omleiding, dan kan je die hier vinden. 

 

Meest gelezen