Studentenhome Ten Prinsenhove in Antwerpen blijft een studentenhome

Ook in de toekomst zullen er nog studenten overnachten in studentenhome Ten Prinsenhove in Antwerpen. De Universiteit Antwerpen geeft het gebouw in erfpacht aan een projectontwikkelaar en die zal er tegen 2020 opnieuw studentenkamers maken.

Ten Prinsenhove in de Antwerpse Koningstraat ligt pal in de studentenbuurt, en moest in 2016 de deuren sluiten. Dat gebeurde op aangeven van de brandweer, omdat er problemen waren met de brandveiligheid. Meer dan 150 studentenkoten konden niet meer gebruikt worden. De studenten zelf betreurden dit, omdat er in de buurt een gebrek is aan betaalbare koten. Ze voerden onlangs in mei nog actie, door in tentjes te kamperen aan het gebouw en te eisen dat ook in de toekomst er nog studentenkamers zouden blijven.

Onderzoekers

En ze kunnen nu op beide oren slapen. De Universiteit Antwerpen zocht een privé-partner die iets met het gebouw zou kunnen doen. En die is er nu gevonden, met behoud van studentenkamers. "Het winnende project van ontwikkelaar Life gaat het gebouw toch een stukje veranderen", zegt Peter De Meyer van de Universiteit Antwerpen. "Ze kiezen niet voor 10 verdiepingen van identieke kamers, zoals het nu is. Maar op de eerste en tweede verdieping gaan ze de koten vergroten en omvormen tot duplex-studio's die ook geschikt zouden zijn voor onderzoekers uit het buitenland die een tijdje aan de Universiteit Antwerpen komen werken en onderzoek komen doen."

Wellicht kan er volgend jaar gestart worden met de werken, zodat er in 2020 opnieuw studenten kunnen wonen in Ten Prinsenhove. Bij het grote publiek is het gebouw ook bekend van de Eén-reeks Professor T. De dakscenes Koen De Bouw werden er opgenomen.

Meest gelezen