2008 AP

Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aan

Er gingen al langer geruchten maar nu is het zover. De 63-jarige Lloyd Blankfein geeft na twaalf jaar de scepter door aan de 56-jarige David Solomon. Blankfein stond al sinds 2006 aan het hoofd van Goldman Sachs, één van de grootste banken in de Verenigde Staten.  

Hij was één van de langstzittende topmannen in de Amerikaanse zakenwereld maar daar komt nu officieel een eind aan. De 63-jarige Lloyd Blankfein geeft na twaalf jaar de scepter door aan de 56-jarige David Solomon. Hij wordt de volgende topman van de Amerikaanse bank Goldman Sacks.

Blankfein zijn rol was niet onomstreden. Tijdens de zware bankencrisis van 2008 zorgde hij voor ophef door te zeggen dat banken "werk van God" zouden doen. Voor die uitlating bood hij ook zijn excuses aan.

Zijn opvolger Solomon werkt al sinds 1999 bij Goldman Sachs en slaagde erin langzaam op te klimmen. Zo leidde hij de investeringstak van de bank tien jaar lang en had hij een belangrijke rol bij plannen om de diversiteit binnen het bedrijf te verbeteren.

Meest gelezen