Tot 74 procent meer interventies, Rode Kruis waarschuwt voor hoge temperaturen

Door het warme weer moest het Rode Kruis de afgelopen weken op festivals massaal meer mensen verzorgen. Alleen al op Rock Werchter lag het aantal verzorgingen 74 procent hoger dan vorig jaar.  

Het warme weer zorgt voor een pak extra werk voor de vrijwilligers van het Rode Kruis. Tijdens het muziekfestival Rock Werchter, dat plaatsvond van donderdag 5 juli tot zondag 8 juli, waren er een pak meer interventies.

Vorig jaar hadden zo'n 4.700 muziekliefhebbers verzorging nodig. Dit jaar  waren er maar liefst 8.200 interventies nodig. Dat is 74 procent meer dan vorig jaar.  "Ook in 2009 was het bijzonder warm tijdens Rock Werchter", vertelt Ine Tassignon van het Rode Kruis. "Toen waren er zo'n 7.000 verzorgingen nodig. Dit jaar gaan het voor het eerst over de grens van 8.000. Dat is jammer genoeg een record voor ons."  

"De meeste mensen roepen onze hulp in omdat ze zwaar verbrand zijn. Bijvoorbeeld door zich niet voldoende in te smeren of te weinig te drinken", zegt Tassignon.

Intussen zijn ook de Gentse Feesten gestart. Daar ligt het aantal interventies in lijn met vorig jaar. "Hoe dat komt, kunnen we niet echt verklaren. We hopen dat met de aanhoudende hitte meer mensen onze maatregelen in acht nemen", vertelt Tassignon.

Enkele tips om het hoofd koel te houden:

  • drink voldoende
  • draag loszittende kledij
  • sta niet in volle zon tijdens de warmste uren van de dag

Meest gelezen