Scheire Willem

Vergiftigde Vlaamse zanger na 7 maanden opnieuw thuis

Na zeven maanden ziekenhuis revalideert zanger Andrei Lugovski (34) nu thuis verder. De Vlaamse tenor, bekend van Idool 2007, werd eind vorig jaar vergiftigd met thallium. Naar de dader wordt nog altijd gezocht. 

"Andrei heeft nog een lange revalidatie voor de boeg. Ook zijn zicht is vrij slecht. Onze familie brengt Andrei telkens tot bij het revalidatiecentrum. Hij moet veel opnieuw leren", zegt zijn zus Alina Lugovski.

De thuiskomst was voor Andrei erg emotioneel. "Het brengt goede, maar ook slechte herinneringen naar boven. Hier werd hij doodziek en was hij bijna gestorven. Dat hij nog leeft, is een wonder. Hij wil de tweede levenskans ten volle grijpen", aldus Alina.

De thallium werd uit zijn bloed gefilterd tijdens een maandenlange nierdialyse, maar dat liet Andreis lichaam zwaar verzwakt achter. De politie voert nog steeds onderzoek naar wie het vergif mengde met voedsel of drank en waar dat gebeurde. Mogelijk is de dader een superfan.

Meest gelezen