Vrijwilligers brengen busreizigers naar halte in Meise

Pendelaars die in Oppem de bus van De Lijn willen nemen, moeten tot 1 september zo'n 2 kilometer wandelen tot de dichtstbijzijnde halte aan de Nieuwelaan in Meise. Leden van 'Samen Anders' en vrijwilligers organiseren daarom een gratis shuttledienst.

Door de werkzaamheden ter hoogte van 't Eiland in Oppem zal De Lijn nog de hele maand juli en augustus geen bussen laten rijden tot Oppem. Leden van 'Samen anders' vonden genoeg vrijwilligers om de busgebruikers uit Oppem te helpen. Roel Anciaux (Samen Anders): "Nog tot 31 augustus organiseren we zélf een shuttledienst met vrijwilligers die de inwoners van Oppem iedere werkdag 's morgens tussen 8.30u en 9.30u en 's avonds tussen 17u en 18u van Oppem (Kerk - Pastoriestraat) naar en van de eerste bushalte op de Nieuwelaan brengt."

"We hebben een heel schema uitgewerkt wie wanneer de shuttledienst op zich neemt, want we willen alle werkdagen de dienst kunnen verzekeren," gaat Anciaux verder. "We vinden het wel sneu dat De Lijn de dienstverlening opschort. Op de gemeenteraad van eind juli gaan we voorstellen dat de gemeente haar schoolbussen zou inzetten voor de pendeldienst. Die bussen worden in de schoolvakantie toch niet gebruikt."

 

Meest gelezen