"De wurger van Linkeroever": was hij de eerste echte seriemoordenaar van ons land?

Deze week vertelt VRT NWS elke dag het verhaal van een ophefmakende moordzaak in ons land dat mogelijk al naar de achterkamers van ons collectief geheugen verhuisd is. Vandaag: "De wurger van Linkeroever". Een beangstigend verhaal dat start in de jaren 50, over mogelijk één van de eerste Vlaamse seriemoordenaars. 

“Ik ben bang. Mijn man wil niet meer dat ik buiten kom als het donker is.” 1965, Linkeroever. Heel wat vrouwen durven ’s avonds niet meer alleen de straat op. Op amper een maand tijd worden in het Antwerpse Linkeroever twee vrouwen vermoord teruggevonden. Gewurgd. “De stemming is die van een angstpsychose,” zegt een vader. Wie is de wurger van Linkeroever? En wanneer slaat hij opnieuw toe? 

Beluister het beklijvende verhaal in onderstaande podcast: 

Meest gelezen