BELGA/BOGAERTS

Al bijna 600 kinderen verloren gelopen op het strand, vooral in Oostende en Blankenberge 

De eerste helft van juli zijn er al bijna zeshonderd kinderen verloren gelopen op het strand aan de Belgische kust. Dat zijn er gemiddeld veertig per dag. Dat melden de redders. Het ziet er naar uit dat het record van juli 2003 verbroken zal worden. Oostende en Blankenberge spannen zoals vanouds de kroon. 

Sinds het begin van de maand juli zijn aan de Belgische kust maar liefst 597 kinderen verloren gelopen. Dat is meer dan drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, toen 162 kinderen verloren liepen. Vooral in Oostende en Blankenberge verdwalen kinderen makkelijk.

Door het goede weer komen er extra veel toeristen naar zee en lopen er dus ook meer kinderen verloren. Het ziet er naar uit dat eind deze maand het 15-jaar oude record, van juli 2003 verbroken zal worden. Toen verloren ruim 900 kinderen hun ouders uit het oog.

De redders wijzen er wel op dat het systeem van de anti-verdwaalarmbandjes goed werkt, daardoor kunnen ze de kinderen snel weer bij hun ouders brengen, meestal binnen de tien minuten. 

Meest gelezen