De Morteratschgeletsjer in het Zwitserse kanton Graubunden in 2007.
Andreas Handschin/Wikimedia Commons

Belgische jongen overleden toen hij steen op het hoofd kreeg bij gletsjer in Zwitserland

Een zesjarige Belgische jongen die met zijn familie op vakantie was in Zwitserland, heeft aan de voet van een gletsjer een steen op zijn hoofd gekregen en is overleden. Dat staat in een mededeling op de website van de politie van het kanton Graubünden.

"De zesjarige Belgische jongen was dinsdag iets voor 13.30 uur met zijn familie bij de Morteratschgletsjer in Pontresina. De familie stond aan de voet van de gletsjer in de buurt van de zijmorene. Vanaf de puinhelling viel een steen naar beneden, die de jongen op het hoofd raakte", zo schrijft de politie.

Een morene is de puinmassa die door een gletsjer wordt meegevoerd en afgezet, in het geval van een zijmorene aan de zijkant van de ijsmassa.

De familie en andere aanwezigen alarmeerden meteen de hulpdiensten, maar ondanks de reanimatiepogingen overleed het kind ter plaatse. Het parket en de politie van Graubünden onderzoeken de omstandigheden van het ongeval.     

Volgens Het Nieuwsblad, dat het verhaal heeft uitgebracht, wordt de familie in Zwitserland opgevangen door slachtofferhulp. Het lichaam van de jongen wordt nog deze week naar ons land gerepatrieerd.

Zicht op de Morteratschgletsjer in 2007 vanop de plaats waar de gletsjer eindigde in 2000. Het ijs is intussen voort weggesmolten, de morene is achtergebleven.
Kurt Ritschard/Wikimedia Commons

Meest gelezen