Brand in loods Klein Schietveld Brasschaat

In Brasschaat heeft het gebrand in een loods aan het Klein Schietveld, vlakbij het vliegveld. Het vuur is onder controle. Vermoedelijk zit er wel asbest in de golfplaten op het dak van de afgebrande loods.

Woensdagochtend brak er brand uit in twee oude loodsen op het vliegveld van  Brasschaat, in het Klein Schietveld. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Het vliegveld ligt middenin het bosrijke militaire domein. En daar is het momenteel erg droog. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Al is de schade groot.

Asbest in golfplaten

Vooral een loods met zweefvliegtuigen in is er erg aan toe. Het dak zakte in. Op dat dak lagen golfplaten, vermoedelijk met asbest in. "Dat wordt nu onderzocht door de adviseur gevaarlijke stoffen van de provincie Antwerpen", zegt Bruno Weyers van de brandweer. "We hebben daarom een veiligheidsperimeter ingesteld om onze manschappen te beschermen." In de andere loods stonden sportvliegtuigen, daar is veel rook- en waterschade.

Nablussen

Voor de omwonenden is er voorlopig geen gevaar. "De dichtstbijzijnde woonwijk ligt op 500, met een groot bos ertussen als buffer", aldus de brandweer. Vanmorgen werd wel nog opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. De van de brand wordt nog oorzaak, vermoedelijk ontstond het vuur aan een voertuig dat in de loods stond. Niemand raakte gewond. De brandweer is nu volop bezig met nablussen.

 

Meest gelezen