Vrouw (82) komt om tijdens familiefietstocht in Lampernisse

Een vrouw van 82 uit Gentbrugge is omgekomen tijdens een familiefietstochtje in Lampernisse, in de buurt van Dikmuide, in West-Vlaanderen. Ze kwam onder de wielen van een mestkar terecht.

Het tragische ongeval gebeurde in het landelijke Lampernisse, deelgemeente van Diksmuide. De groep van vijf fietsers zag een tractor aankomen en ging in de berm fietsen, na elkaar. Net toen de landbouwer dacht dat hij met succes langs de hele groep was gereden, verloor de laatste fietser in de rij waarschijnlijk haar evenwicht en kwam onder de wielen van de mestkar terecht. De landbouwer probeerde nog op z'n rem te staan, maar daarvoor was het te laat. Ook de MUG kon geen hulp meer bieden, de vrouw uit Gentbrugge overleed ter plaatse. De landbouwer was in shock. 

Onduidelijk

De fietstocht was een familie-uitstapje. Op de plaats van het ongeval is de straat smal en is de berm een strook mulle zandgrond. Mogelijk heeft de vrouw daar haar evenwicht verloren. Het parket voert een onderzoek naar de precieze omstandigheden.  

kasto80

Meest gelezen