Fietsster sterft bij dodehoekongeval in Kuurne

In Kuurne is vanmorgen een fietsster gestorven bij een dodehoekongeval. Een vrouw van 66 werd om kwart na tien aangereden op de kruising tussen de R8, de ring rond Kortrijk, en de Brugsesteenweg. Een vrachtwagenchauffeur had haar niet zien komen. "Op die plek gebeurden de laatste vijf jaar 200 ongevallen", zegt burgemeester van Kuurne Francis Benoit. "Het kruispunt wordt pas in februari 2019 aangepakt. Ik begrijp dat niet."

De vrouw stak met haar fiets de weg over toen het licht op groen stond. Maar een vrachtwagen zag haar niet komen, ze fietste in de dode hoek van z'n zijspiegel. De vrouw werd met haar fiets meegesleurd en stierf. Burgemeester van Kuurne Francis Benoit kwam voor de zoveelste keer ter plaatse, want op dat kruispunt van de R8 en de Brugsesteenweg gebeurden al veel ongevallen, zegt hij. "200 zware ongevallen de laatste vijf jaar. Er moest ooit eens een dode vallen en die is nu gevallen."

Meest gelezen