Videospeler inladen...

FlixBus-chauffeurs slaan alarm: "Station Brussel-Noord is onveilig"

Chauffeurs van de Europese busmaatschappij FlixBus maken zich zorgen over de onveilige situatie aan het station Brussel-Noord. Meermaals per week worden chauffeurs er ‘s nachts geconfronteerd met bendes die busreizigers opwachten om hen te beroven.

Chauffeurs van busmaatschappij FlixBus trekken aan de alarmbel. De halte aan het station Brussel-Noord is er niet veilig luidt het. Bendes veroorzaken overlast en wachten busreizigers op om hen te beroven en hun bagage te stelen. 

FlixBus is zich bewust van de situatie, laten ze aan VRT NWS weten. "De veiligheid van onze medewerkers en passagiers is onze topprioriteit. We werken aan een oplossing om de situatie te verbeteren, en werken daarvoor nauw samen met de lokale autoriteiten."

"De afgelopen maanden hebben we al meer incheckpersoneel in dienst genomen, is er een geïmplementeerde verplichte identificatie van alle passagiers bij het instappen van de bus, en zijn er camera's geplaatst in de bagageruimte."

"We hebben ook contact met de federale overheid over het gebruik van persoonsgegevens van passagiers in overeenstemming met de nieuwe PNR-wetgeving in België. Daarnaast voeren we ook gesprekken met het Brussels gewest over een nieuwe bushalte voor internationale bussen", besluit Nina Göbbels van FlixBus.

Ook Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel-Noord erkent het probleem. "We zetten al meer patrouilles in, en politieagenten in burger observeren de buurt.  We raden busbedrijven ook aan om zelf veiligheidsagenten in te zetten."

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt bereid te zijn om de federale politie te laten bijspringen om de veiligheid aan het Noordstation te verhogen.

Meest gelezen