Videospeler inladen...

Juncker na "rugincident": "Het verwondert mij hoeveel ischiasexperts er zijn"

Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, bevestigt nu ook zelf dat hij vorige week met rugproblemen en krampen in de benen kampte. Vorige week bleek Juncker nogal wankel te been op de NAVO-top in Brussel, waarop prompt allerlei speculaties ontstonden als zou hij te diep in het glas hebben gekeken. 

Vorige week al liet de woordvoerder van de Europese Commissie weten dat Juncker leed aan ischias en dat hij daardoor zo slecht te been was. Zelf had Juncker de gelegenheid nog niet gekregen om te reageren omdat hij de afgelopen dagen in China en Japan was voor onderhandelingen. Vanmorgen kreeg hij vragen tijdens een persconferentie in Brussel.

"Het verwondert mij hoeveel ischiasexperts er in Oostenrijk zijn", antwoordde Juncker cynisch op een vraag van een Oostenrijkse journalist. Eerder had een Europees Parlementslid uit Oostenrijk om zijn ontslag gevraagd na zijn wankele optreden van vorige week.

Juncker bevestigde dat hij toen krampen in de benen had en daardoor zo moeilijk stapte. Op een vraag of hij nuchter was, antwoordde hij bevestigend. "Dat was woensdag zo, en hetzelfde geldt voor vanmorgen, vanavond en morgenochtend."

"Het verwondert mij enorm hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in niet eens marginale onderwerpen", aldus een duidelijk geïrriteerde Juncker. "Ik vraag respect."

Videospeler inladen...

Meest gelezen