Laatste landbouwer van Brussel overleden

In het ziekenhuis van Jette is Theodoor Hoogstijns overleden. "Theo" was de laatste echte landbouwer van het Brussels gewest. Zijn koeien graasden op een wei langs de Keizer Karellaan.

Ivo Peeters van het Vlaamse Gemeenschapscentrum De Zeyp heeft Hoogstijns goed gekend. "Boer Theo was een fenomeen in Ganshoren," zegt hij. " Alle inwoners waren fier op hem. Vorig jaar bezochten we nog zijn boerderij en hij had speciaal voor ons een barbecue voorbereid. Hij was een heel aimabel man."

Hetzelfde horen we bij slager Geert Vermeire uit Ganshoren: "Theo was een mens met een gouden hart. Mijn vader en ik hebben er jaren paarden en runderen aangekocht voor de slagerij. Die mens verdient een standbeeld. Ge kunt er geen slecht woord over bovenhalen." Theo was van 's morgens vroeg aan de slag. "Hij reed altijd met zijn tractor rond. Hij schuwde zelfs het drukke verkeer op de Keizer Karellaan niet. Hij was een topkerel", besluit Geert.

Meest gelezen