Videospeler inladen...

Minister Peeters keurt "brugpensioen" voor Carrefourmedewerkers goed

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) keurt de werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), het vroegere brugpensioen, bij supermarktketen Carrefour goed. Dat bevestigt zijn kabinet.

Eerder dit jaar maakte Carrefour bekend dat het 950 banen zou schrappen. Wie eind januari 56 jaar was, kon op SWT, het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag, zoals het brugpensioen nu officieel heet. Ongeveer 600 mensen komen daarvoor in aanmerking. Daarover is al heel wat (politieke) inkt gevloeid.

Nu geeft minister Peeters dus zijn akkoord voor het herstructureringsplan voor Carrefour. Wallonië en Brussel gaven al eerder hun fiat, maar Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) deed dat niet, hij is het niet eens met de mogelijkheid van SWT.

"Ik heb het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd om verschillende redenen" laat minister Peeters weten. "Zo heb ik rekening gehouden met de adviezen van de regionale ministers van Werk en het adviescomité. Carrefour heeft ook extra maatregelen genomen om opleidingen te voorzien." (lees verder onder de journaalbijdrage)

Videospeler inladen...

Nochtans gaf Vlaams minister van Werk Philippe Muyters een negatief advies. "Ik heb dat juridisch laten bekijken. Dat negatief advies over SWT en het volledige herstructureringsplan heeft vanuit juridisch oogpunt geen impact" besluit Peeters.   

Meest gelezen