Nieuwe partij stelt mensen van Tielt-Winge centraal

In Tielt-Winge is de nieuwe politieke partij "Samen voor Tielt-Winge" voorgesteld. De lijst wil zich niet links of rechts profileren. "Bij ons staan de mensen centraal", klinkt het.

Het is de bedoeling om tegen de gemeenteraadsverkiezingen met een volledige lijst klaar te staan. Er hebben zich nu al mensen aangesloten van de SP.A, CD&V en N-VA. Ook huidig OCMW-voorzitter Fons Lemmens doet mee: "Wij willen van Tielt-Winge, een aangename gemeente maken om in te wonen, te werken en te ontspannen. Wij willen dat iedere inwoner trots is dat hij/zij in Tielt, Meensel, Kiezegem, Winge of Houwaart woont."

De nieuwe lijst heeft uiteraard een uitgebreide wishlist. Zo wil Samen meer steun geven aan de jeugd en aan de (sport)verenigingen. Veilig verkeer is ook een punt, met duidelijke snelheidszones en, waar het kan, gescheiden fietspaden. Voorts wil de lijst een nieuwe kinderopvang in Houwaart en een degelijk onderkomen voor de gemeente-arbeiders. Ook openbare wifi in heel de gemeente staat op het verlanglijstje. De definitieve samenstelling van "Samen" wordt later bekend gemaakt.

Meest gelezen