Protege pour un copyright

Politie in Zeebrugge houdt grote actie tegen transmigranten in duinen

De boodschap van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) dat de ordediensten blijven controleren om de overlast in Zeebrugge te beperken, blijkt niet overdreven. De Brugse politie heeft deze middag een grote controleactie gehouden in de duinen op zoek naar transmigranten. Daarbij werden onder andere patrouilles te paard en politiehonden ingezet.

Na enige tijd konden een handvol illegalen geklist worden uit het duinengebied ‘de Fonteintjes’. De illegalen werden afgevoerd naar het commissariaat. De Dienst Vreemdelingenzaken zal verder moeten beslissen over hun lot. In de duinen werden ook heel wat slaapzakken en kledij gevonden. De transmigranten verzetten zich niet tijdens hun arrestatie.

Deze ochtend maakte de politie van Brugge nog bekend dat er de rest van de zomer extra maatregelen komen om de overlast tegen te gaan. Zo zal er meer blauw op straat te zien zijn.

Meest gelezen