Serieverkrachter in Frans-Belgische grensstreek geeft meer dan 20 nieuwe feiten toe, ook in ons land

Een Fransman die vastzit voor een hele reeks verkrachtingen in de Frans-Belgische grensstreek, heeft bekentenissen afgelegd tijdens een nieuw verhoor. Hij heeft nog eens meer dan 20 andere verkrachtingen bekend, waarvan 8 in ons land, dat melden Franse media.  

"De 57-jarige Dino Scala werd bijna een half jaar geleden opgepakt wegens seksueel geweld en heeft nu nog eens 25 gevallen van verkrachting, aanranding en seksueel geweld bekend. Hij was al officieel beschuldigd van 19 andere aanvallen op vrouwen in de grensstreek van Frankrijk en België. Het potentiële slachtofferaantal staat daarmee nu op 44", dat zegt correspondent Frank Renout vanuit Parijs. 

"Scala getrouwd, vader en opa, werd in februari opgepakt na de aanranding van een meisje net over de grens in België. Daarna heropende de politie het onderzoek naar een hele serie onopgeloste zaken van seksueel geweld in de grensstreek waarbij onder meer de foto van Scala kon worden getoond. Dat leidde tot nieuwe informatie en getuigenissen en daarna dus de nieuwe bekentenis van de Fransman", weet Renout. 

Deze nieuwe informatie kwam aan het licht tijdens een verhoor eind juni. Van de onlangs opgebiechte aanrandingen zouden er acht in ons land gebeurd zijn. Het parket van Charleroi onderzoekt de zaak. 

Meest gelezen