AFP or licensors

Tien burgers omgekomen bij bombardementen op westen van Jemen

Bij bombardementen op een drukbezochte markt en huizen, in het westen van Jemen, zijn tien burgers omgekomen. Dat melden Artsen Zonder Grenzen (AZG) en lokale bronnen woensdag. Drie burgers kwamen om door een obus op het stadje Taëz, dat omcirkeld wordt door de Houthi-rebellen. Bij die aanval raakten ook negen mensen gewond, aldus nog AZG, dat niet preciseert wanneer die aanval gebeurde.

In het noordelijker gelegen district Duraïhimi kwamen zeven mensen, onder wie twee vrouwen en een kind, om bij mortierbeschietingen die toegeschreven worden aan de Houthi-rebellen, aldus lokale bronnen. Bronnen binnen het ziekenhuis van Khokha bevestigden dat lichamen van slachtoffers daar aankwamen.

De Houthi-rebellen, die steun krijgen uit Iran, en de regering van president Hadi nemen het al sinds 2015 tegen elkaar op. Hadi wordt in het conflict gesteund door een grote coalitie die geleid wordt door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De oorlog in het arme land eiste al bijna 10.000 mensenlevens, onder wie 2.200 kinderen. Volgens de VN gaat het om de "zwaarste humanitaire crisis ter wereld".

Meest gelezen