Uurtje gratis parkeren onder Grote Markt in Vilvoorde

Als je de komende weken gaat winkelen in het centrum van Vilvoorde, dan kan je met wat geluk gratis parkeren onder de Grote Markt. De handelaars uit de straten rond de markt mogen 10.000 vouchers uitdelen.

De vouchers zijn een initiatief van de stad  en van parkinguitbater Apcoa. Ze zijn enerzijds bedoeld als attentie voor de handelaars, die sinds februari 2017 veel hebben geleden door de bouw van de parking. Anderzijds moeten ze de mensen helpen om de weg te vinden naar de nieuwe parking, en zo het verkeer te verminderen dat naar een parkeerplaats zoekt. Intussen wordt de Grote Markt van Vilvoorde bovengronds verder afgewerkt, ondanks de bouwvakantie. Zo wordt op het marktplein nog een luifel gebouwd. Alles moet klaar zijn tegen oktober van dit jaar.