Videospeler inladen...

Ryanair schrapt volgende week 50 vluchten van en naar ons land door staking

Bij Ryanair wordt volgende week woensdag en donderdag gestaakt. Daardoor zullen tot 300 vluchten geschrapt worden. Het gaat onder meer om 50 van de 160 vluchten van en naar België.

Bij vliegtuigmaatschappij Ryanair woedt al langer grote sociale onvrede. Het personeel is ontevreden omdat Ryanair personeel laat werken onder Ierse arbeidsvoorwaarden. Ierland is het land waar Ryanair haar hoofdzetel heeft. Maar die voorwaarden zijn een pak minder gunstig dan in andere landen. Daarnaast werkt het bedrijf ook met veel onderaannemers.

Cabinepersoneel uit België, Portugal, Italië en Spanje willen daarom staken. Volgende week woensdag en donderdag, dat is 25 en 26 juli, leggen ze het werk neer. In het totaal zullen zo'n 300 van de 2.400 geplande vluchten geannuleerd worden.

Ook zware gevolgen voor ons land

De Belgische reizigers zullen ook getroffen worden door de actie. Maar liefst 50 van de 160 van en naar ons land worden afgeschraft. Daarmee is ons land het zwaarst getroffen.

Ryanair zegt dat het zijn reizigers zo goed mogelijk wil informeren. Het zou al 50.000 getroffen klanten hebben geïnformeerd via e-mail en sms.  

Wat als uw vlucht is geannuleerd? 

Passagiers die een ticket geboekt hebben bij Ryanair en getroffen zijn door de staking hebben volgens Europese regels bepaalde rechten.

  • Ryanair moet de passagiers gratis omboeken naar een andere vlucht op een andere datum of het volledige bedrag van het ticket terugbetalen.
  • Daarbovenop hebben passagiers recht op een schadevergoeding. Die bedraagt tussen de 250 en 400 euro, afhankelijk van de lengte van de vlucht.

Meer informatie vindt u via de website van de overheidsdienst Mobiliteit.

Meest gelezen