Vrachtwagen met drugsafval gevonden in Genk

De politie van CARMA heeft woensdagnamiddag een vrachtwagen met drugsafval gevonden in de Evence Coppéelaan in Genk. De vrachtwagen met valse Nederlandse nummerplaten trok de aandacht van de agenten omdat hij verkeerd geparkeerd stond.

Bij controle van de vrachtwagen bleken de deuren niet gesloten te zijn. In de laadruimte troffen de agenten een zeventigtal vaten met chemisch afval aan. Na de vondst werd de Evence Coppéelaan een tijdlang afgesloten. De brandweer kwam ter plaatse om de lading te controleren op eventuele gevaren. Er bleken geen lekken en geen gevaar voor explosie te zijn.

Een gespecialiseerde afdeling van het gerechtelijke labo onderzocht het drugsafval en stelde vast dat het om zo'n 8.000 liter restanten ging, afkomstig van een vermoedelijk drugslab waar amfetamines aangemaakt worden. De vaten werden opgeruimd door de Civiele Bescherming waarna de vrachtwagen getakeld kon worden. Het parket van Limburg voert verder onderzoek naar de mogelijke afkomst van het chemisch afval.

Meest gelezen