Videospeler inladen...

White Residence in Nieuwpoort moet sluiten, 7 gezinnen blijven

Het vakantieverblijf White Residence, niet ver van de zeedijk in Nieuwpoort is gesloten. Dat moet van burgemeester Geert Vandenbroucke omdat het gebouw niet meer brandveilig is. Zeven gezinnen weigeren te vertrekken.

Zo'n zestigtal vakantiegangers in de White Residence in Nieuwpoort moeten plots een ander verblijf zoeken. Dat moet omdat het vakantieverblijf waar ze logeren vandaag moet sluiten. Na een controle bleek dat het oude gebouw uit 1924 helemaal niet brandveilig is.

Burgemeester Geert Vandenbroucke is er vanmorgen binnen geweest en was verrast door wat hij daar zag. "Men werkt met brandladders in plaats van brandtrappen, men heeft geen compartimenten, het is een heel heel gevaarlijk pand", aldus de burgemeester.

Het is een heel gevaarlijk pand dus. Er verblijven vooral gezinnen met kinderen in White Residence. Het reisbureau Gezinsvakantie-familiatours is nu druk in de weer om hun klanten daar aan een nieuw vakantieverblijf te helpen. En dat is natuurlijk niet evident, pal in het toeristisch seizoen. Ze verwittigen ook de mensen die deze zomer nog geboekt hebben in White Residence.

Zeven gezinnen blijven

Midden in het drukke toeristische seizoen nieuw onderdak vinden, is niet makkelijk en zeven gezinnen hebben geweigerd van te vertrekken uit het vakantieverblijf. Ze blijven er nu op eigen risico, en hebben daarvoor een document ondertekend bij de politie.

Meest gelezen