De Sahara van De Panne komt terug

In De Panne was er 30 jaar geleden een kleine woestijn in de duinen. Maar de laatste jaren zitten de duinen vol met planten die er eigenlijk niet thuishoren. Het Agentschap Natuur en Bos gaat die planten nu weghalen om het weer te laten stuiven in de Sahara van De Panne. "Dieren en planten die zich wél thuisvoelen in dat zandgebied dreigen anders te verdwijnen."

In de jaren '90 was er een heel grote uitgestrekte zandvlakte van 100 hectare in de duinen van De Panne. Daarom werd het in de volksmond wel de Sahara van De Panne genoemd. Maar door de begroeiing is dat niet meer zo. Het Agentschap Natuur en Bos zal daarom werken in de duinen. Het gaat er de planten weghalen, om zo een deel van de zone weer aan het stuiven brengen.

Ze gaan er in 2019 beginnen met de werken en tegen 2020 zou De Panne weer haar eigen 'woestijn' hebben.

Meest gelezen