Videospeler inladen...

Eerste interview met kapitein van Thaise ploegje: "In de grot waren we steeds over eten bezig"

De 13-jarige kapitein van de "Wild Boars" zoals hun ploegnaam vertaald wordt, vertelt voor het eerst enkele details van de twee weken  die ze in de grot van Tham Luang vastzaten. "We praatten de hele tijd over eten. En hoe meer we erover praatten, hoe meer honger we kregen." Hij wimpelt ook hun status van held af: "De echte helden zijn de Navy Seals. Ik kijk uit naar de huldiging van de man die overleden is. Die was moedig." De jongens zijn gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en gaven meteen een persconferentie voor de Thaise televisie. Ze hebben ook een eerste, rustige training achter de rug samen met hun coach, en leden van hulpdiensten die hen uit de grot redden.

Meest gelezen