Fietsdiefstal blijft groot probleem in Leuven

De Leuvense politie heeft twee fietsdieven op heterdaad betrapt. De twee kwamen uit Charleroi en probeerden een fiets te stelen aan het Smoldersplein, vlak bij het justitiepaleis. Bij controle bleek dat de twee een grote tang en twee doorgeknipte fietssloten bij zich hadden. Eén van de twee verplaatste zich op een fiets die eerder aan de Leuvense Vaartkom was gestolen.

De Leuvense politie maakte bekend dat er vorig jaar 1.713 fietsen werden gestolen. Twintig fietsdieven werden op heterdaad betrapt. De politie kwam na onderzoek nog eens 41 andere dieven op het spoor. 

Ook bij het ophalen van verkeerd gestalde fietsen treft de politie geregeld gestolen fietsen aan. Gisteren werden er tijdens een opruimingsactie op het Martelarenplein aan het station nog 68 verkeerd gestalde fietsen verwijderd en overgebracht naar de fietscentrale. Als de fiets gegraveerd is kan de politie nagaan of de fiets gestolen is. De Leuvense politie raadt daarom aan om een fiets altijd te laten graveren. Ze vraagt ook om een fietsdiefstal aan te geven bij de politie.

Meest gelezen