(C) van Loco Dirk ( pampa31 )

Modelvliegshow Jets over Pampa afgelast door droogte

De droogte laat zich stilaan overal voelen. De modelvliegshow 'Jets over Pampa' in Houthalen-Helchteren wordt afgelast dit weekend. Het risico op brand is te groot.

"Een vliegtuig kan neerstorten en een brand veroorzaken, ook al hebben we dat de laatste jaren niet meer gehad", zegt de voorzitter van de modelvliegclub Koen Achten. "Maar ook door het groot aantal bezoekers of door een auto in het gras, is het risico gewoon te groot. Een kleine vonk kan al een brand veroorzaken en dat risico willen we echt niet lopen."

 

Het belangrijkste nu is om iedereen op de hoogte te brengen. "Piloten uit Italië, Engeland en Slovakije hebben we last minute nog kunnen verwittigen, dus leuk is dat niet", zegt Koen Achten. "Maar iedereen heeft er begrip voor. En dan zullen we al plannen moeten maken voor volgend jaar. Want het blijft droog, dus ik zie geen oplossing in de nabije toekomst." De modelbouwshow vindt traditioneel plaats in de buurt van het militair schietveld in Helchteren.

Meest gelezen