Onderzoek naar voormalige verzorgers van rusthuis in Sint-Truiden voor vernederende foto's

Het parket van Limburg bevestigt dat er een onderzoek loopt tegen voormalige verzorgers van rusthuis Villa Rosa in Sint-Truiden. Ze zouden vernederende foto's genomen hebben. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Een kleinzoon van een bewoonster van het rusthuis die intussen overleden is, heeft onlangs een klacht ingediend. Volgens hem zouden vier verzorgsters enkele maanden geleden ongepaste foto's genomen hebben van demente bejaarden en die via Messenger hebben uitgewisseld. Ze zouden daarop de keuze hebben gekregen: ofwel zelf ontslag nemen ofwel zou er een klacht worden ingediend. De verzorgsters zijn daarop zelf opgestapt.

OCMW-voorzitter Pascy Monette ontkent echter dat hij iets van zulke foto's af weet. "Ik heb de foto's nooit gezien. Omgaan met gsm's past niet op het werk. Ik kan mij niet verantwoorden voor het gebruik ervan in het woonzorgcentrum. Als de foto's ooit gemaakt zijn, dan heb ik er in ieder geval geen kennis van." 

Het parket bevestigt dat het een onderzoek heeft opgestart, na de klacht van de kleinzoon. Verder wil het daar niet over communiceren.

Meest gelezen