Opnieuw een reuzenaronskelk open in Meise

In de plantentuin van Meise is woensdagavond de grootste 'bloem' ter wereld opengegaan. Deze keer is het weer een kanjer die groter is dan 2 meter, 218 cm om precies te zijn.

De reuzenaronskelk, in de volksmond ook de 'stinkbloem ' genoemd, is een zeldzame, met uitsterven bedreigde plant afkomstig uit de tropische regenwouden van Sumatra. Het is de grootste 'bloem' ter wereld. De vorige 4 keren bloeide er telkens kleine, eerder elegante exemplaren, die de 1m50 niet overstegen. Deze keer is het dus weer een reus die meer dan 2 meter meet. 

De bloei van de reuzenaronskelk duurt maar twee dagen, het publiek kan gaan kijken maar vooral ook gaan ruiken want de aronskelk verspreidt een 'lijkengeur'. Om bezoekers de kans te geven dit spektakel mee te maken, blijft de Plantentuin vanavond 19 juli, uitzonderlijk laat open tot 22 uur. 


 

Meest gelezen