Videospeler inladen...

Handgranaat gegooid naar horecazaak in Antwerpen, gevel en auto's lopen schade op

In Antwerpen is een handgranaat gegooid naar een gevel van een pitazaak in de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen-Noord. De gevel en enkele auto's liepen schade op. Of het opnieuw gaat om een afrekening in het drugsmilieu is nog niet duidelijk.

Iets voor half vijf klonk een luide knal  in de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen. Het bleek om een explosie te gaan, veroorzaakt door een handgranaat.  Een gevel van een pitazaak en een paar voertuigen liepen schade op, maar niemand raakte gewond. 

Verdachten zijn er voorlopig nog niet. Op het ogenblik dat de granaat tot ontploffing werd gebracht, bevonden zich enkel nog de zaakvoerder en 3 personeelsleden in de zaak. Het parket gaat hen ondervragen. "Alle pistes blijven open. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er een link is met het drugsmilieu", zegt Ken Witpas van het parket.  

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er met projectielen wordt gegooid, in maart werd er ook al een spijkerbom gegooid in de Van Heystveltstraat in Deurne, ook toen raakten een gevel een heel wat wagens beschadigd. Die aanslag had toen meer dan waarschijnlijk te maken met een afrekening in het drugsmilieu. Of de explosie van vanmorgen ook te linken is aan drugsgeweld is nog niet duidelijk.

Meest gelezen