Tientallen gezinnen krijgen geld terug na sluiting vakantieverblijf in Nieuwpoort

Tientallen gezinnen die een vakantie geboekt hadden in White Residence in Nieuwpoort, krijgen hun geld terug. Bij de reisorganisatie Gezinsvakantie-Familiatours betalen ze 37 gezinnen hun reissom terug. En ze zoeken daar voor die families ook een oplossing aan zee. "Niet evident, want de klanten moeten ook akkoord gaan met het nieuwe verblijf dat we voorstellen."

White Residence moest woensdag plots sluiten van de burgemeester van Nieuwpoort. Het vakantieverblijf is niet brandveilig. Er verblijven daar op dit moment heel wat gezinnen en er zijn ook veel mensen die deze zomer nog een vakantie geboekt hebben daar. Bij de reisorganisatie Gezinsvakantie-Familiatours betalen ze nu 37 gezinnen hun reissom terug. En ze zoeken voor die families ook een oplossing aan zee. "Voor de mensen die daar nu zitten en zouden blijven tot zaterdag is het niet makkelijk om een oplossing te vinden", zegt Kris De Cock van de reisorganisatie.

Vervelend dus voor al die gezinnen. Zeven gezinnen weigeren trouwens te vertrekken uit White Residence in Nieuwpoort. Zij blijven op eigen risico, ze hebben daarover een document ondertekend bij de politie.

Meest gelezen