Tramverkeer in Gent verstoord door beschadigde bovenleiding

Aan de Martelaarslaan in Gent heeft een vrachtwagen de bovenleiding van de tram stukgereden. Daardoor is de stroom op lijnen 2 en 4 onderbroken. Er is grote hinder voor de reizigers.

Rond de middag passeerde een vrachtwagen die zijn laadarm niet naar beneden had gedaan aan het kruispunt van de Martelaarslaan met de Bernard Spaelaan. Daardoor werd de bovenleiding  van de tram beschadigd. "Verschillende stroomkabels werden afgerukt en kwamen op de weg terecht. Daardoor viel ook de stroom uit op de belangrijke lijnen 2 en 4", zegt woordvoerder Marianne Thysebaert van De Lijn Oost-Vlaanderen. De schade is groot, de herstelling kan een tijd duren. 

Er rijdt een pendeltram tussen de Begijnhoflaan en de tolpoortlaan om de mensen naar het centrum te brengen. De trams van lijn 2 en lijn 4 worden omgeleid via lijn 1, ook de bussen 14,15 en 65 volgen een ander traject.

De Lijn hoopt dat alles opgelost is, voor de grote toestroom naar de Gentse Feesten begint.

kasto80

Meest gelezen