Zorgmuseum in ziekenhuis van Waregem

Het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem bestaat 60 jaar. En om dat te vieren hebben ze voortaan een zorgmuseum. Er zijn medische objecten en medische toestellen van wel 60 jaar geleden te zien. En aan de muur hangen er ook foto's van de oude operatiezalen.

Luc Decock was vroeger de hoofdverpleger in het operatiekwartier. Hij heeft samen met zijn collega's de oude apparaten bijgehouden in het ziekenhuis.

Luc Decock: "We hebben dat gelukkig kunnen stockeren in de kelders van het ziekenhuis. En we vonden het tijd om dat toch een keer voor het ruime publiek open te stellen. Als je daar doorloopt, dan heb je een hele mengelmoes van technieken die vandaag als techniek ondenkbaar zijn om ze nog te gebruiken in de chirurgie."

Bezoek

Iedereen kan het museum bezoeken, maar je moet dan wel een afspraak maken. Dat kan per mail op info@ziekenhuiswaregem.be

Meest gelezen