Aandeel Bekaert krijgt zware klappen

Het staaltechnologiebedrijf Bekaert heeft, een week voor de bekendmaking van zijn resultaten, al gewaarschuwd dat die onder de prognoses zullen uitkomen. De gevolgen lieten niet op zich wachten. Bij opening van de beurs vanmorgen zakte het aandeel meteen 20 procent. 

Bekaert maakt op 27 juli zijn resultaten van de eerste jaarhelft bekend. Analisten voorspelden een operationele winst, die weliswaar lager ligt dan het cijfer van een jaar geleden. Maar de staaldraadproducent laat nu al weten dat het voor heel 2018 de winst van vorig jaar niet zal kunnen herhalen. En die winstwaarschuwing wordt door beleggers meteen afgestraft.

Oorzaken

Het bedrijf verwijst naar een hele resem oorzaken. Zo zijn er bijvoorbeeld de duurdere grondstoffen, die ze niet helemaal kunnen doorrekenen aan de klanten. Maar ook het moeilijke ondernemingsklimaat in Latijns-Amerika, waar Bekaert erg actief is, speelt het bedrijf parten. En dan is er nog de dreigende handelsoorlog met Amerika. Beleggers straffen het aandeel af en sturen het naar het laagste niveau in 5 jaar tijd.

Meest gelezen